Műanyag termékek készítése

Műanyag termékek gyártási technológiája.

Rendkívül széleskörben elterjedt manapság a műanyag gyártási technológiák. Különböző edények, háztartási cikkek, gyermekjátékok, tálcák, hordók és még sok más termék készültek ebből az anyagból.

A műanyag széles körű használata a gazdaságos költségek, a jó környezeti teljesítmény és a könnyű használat miatt terjedt el.

Hogyan készülnek a műanyag termékek?

Az összes gyártási folyamat szigorú ellenőrzésének köszönhetően kiváló minőségű műanyag, jó műszaki mutatókkal rendelkezik. A nyersanyagok szintén befolyásolják a műanyag tulajdonságait, ezért jó minőségű termék előállításához csak jó tulajdonságokkal rendelkező kiindulási anyagot használnak.

A műanyag termékek modernizált gyártása több technológiát foglal magában a műanyagok előállításához, ideértve a következőket:

vákuumformázás (gyártási folyamat légnyomásesések alkalmazásával),
fúvástechnika, amelynek során egy jól melegített tömeg belép a nyitott formába, amelyet óvatosan lezárnak. Nyomás alatt szolgáltatott levegő segítségével a meleg műanyag felfújódik a megfelelő alakú falak mentén;
az öntési folyamat során a folyékony műanyagot speciális formákba öntik, amelyekben további anyagképződés zajlik.

Ennek a technológiának a felhasználásáva, műanyag edényeket és egyéb háztartási termékeket készítenek.

Extrudálás

Ehhez a gyártási folyamathoz lágyított műanyag masszát alkalmazunk, amelyet a késztermékké alakítunk úgy, hogy azt a szerszám speciális lyukain keresztül kényszerítjük.

Műanyag fröccsöntéssel történő előállításának technológiája
Ennek a módszernek a fő előnye a késztermék rövid gyártási ideje és gazdaságossága.

A műanyagfröccsöntés a következő lépésekből áll:

minta előállítása mechanikai feldolgozás felhasználásával vagy jövőbeli termék prototípusának előállítása 3D technológiával,
szilikon forma kifejlesztésének és gyártásának folyamata,
közvetlen öntés, amelyben a hőre keményedő módszert alkalmazzák.

Információk a műanyagok gyártására szolgáló technológiáról és felszereléséről

Az etilént fő műanyag-alapanyagként használják. Polisztirol, polietilén és polivinil-klorid forrása.

Az edényeket az első kétféle műanyagból készítik olvadással. A vékony polietilénlemezek zsáktípusonként alkalmazhatók a csomagolóanyagok gyártásában.

 

Műanyag eszközök gyártása és készítési technológiája. Néhány téma, mely megismerése hasznos lehet: műanyag eszközök gyártása, műanyag tálca, hordó, technológia ára, ipari műanyag készítése.