Mit várhatunk az infrapanelektől?

Az infrafűtés azért előnyös, mert remek kiegészítése vagy alternatívája minden más fűtési rendszernek. A rezsiárak emelkedése a jelenleg olcsóbb energiahordozók felé tereli a lakosságot, a felhasználókat. Az infrapanel által használt árammennyiség egyelőre jóval olcsóbb mint a fűtésre használt gáz ára.

Az optimális energiafelhasználás mellett is hatékony ifrapanelek további előnye, hogy akár távirányítással is kapcsolható, ellenőrizhető.

Univerzális és optimális megoldás

Az infrafűtés optimális megoldás bármilyen szobáról is legyen szó, a helyiség funkciójától függetlenül. Meg kell jegyeznünk, hogy egyaránt alkalmazhatjuk alap fűtésnek és kiegészítő fűtésnek is.

Az infrapanelek kompakt mérete és alacsony energiafelhasználás a ideálissá teszi a legtöbb felhasználásra.

Az infrapanelek típusai:

  • Fali infrapanel – fontos, hogy a helyiség paramétereinek figyelembevételével szereljük fel, így optimális eredményt érhetünk el. A legtöbb panel megjelenése szolíd, könnyen beilleszthető a szoba dizájnjába.
  • Álló infrapanel – az álló, vagy más néven mobil infrapanelek bármikor, bármelyik helyiségben üzembe helyezhetőek és gyorsan felmelegítik otthonunkat. Általában kiegészítő fűtésként alkalmazzák, a szükségeknek megfelelően.
  • Plafonfűtés – a plafononra szerelt infrapanel rövid időn belül, kellemes hőérzetet biztosít a szobában tartózkodó emberek számára. Elhelyezésénél figyelembe kell venni a helyiség geometriáját.

Takarékos infrafűtés

Az infrapanelek nem folyamatosan működnek, csak a szükséges ideig melegítik a helyiséget. A megfelelő érzékelők és időzítők segítségével rendkívül takarékosan tudnak működni, így minimalizálhatjuk otthonunk energiafelhasználását.

Kiegészítő fűtésként alkalmazva, kihasználhatjuk az olcsóbb éjszakai áram előnyeit, ezzel is takarékoskodva.

Funkcionalitás és biztonság

Az infrapanelek a napsugarakhoz hasonló elven működnek. A kibocsátott sugarak nem károsítják sem egészségünket, sem a környezetet. A panelek használatának vizsgálata alapján elmondhatjuk, hogy jó hatással vannak a lakók pszihikájára.

 

Miért lehet mindenki számára előnyös az infrafűtés vagy éppen hátrányos?