Aeroszolos fertőtlenítés az iparban

Fertőtlenítő technológia ipari alkalmazása

A modern aeroszolos fertőtlenítés elektrokémiailag aktívált szerek segítségéve történik. A bakteorológiai vizsgálatok megerősítették az aktivált permetfelhő kiemelkedő hatásfokát, amelyet az ipari létesítmények helyiségeinek fertőtlenítése során fejt ki.

A permetfelhős fertőtlenítés alapkövetelményei

  • az aeroszol felhő cseppmérete 5 és 50 mikron között változhat, ami a termelőegység méretétől és a lehetséges fertőzésokozók típusától függ, ezek alapján optimalizálható a felhasználásra kerülő fertőtlenítő szer mennyisége.
  • az elektrokémiai reakció segítségével megfelelő mennyiségű energiát juttatnak a fertőtlenítő permetbe, mely így 20-150 percen keresztül hatékonyan reagál a baktériumokkal és mikroorganizmusokkal.
  • az optimalizált szerhasználatnak köszönhetően az eljárás természetbarát.
  • a beavatkozás teljes mértékben automatizálható.
  • az ipari létesítmények helyiségei teljes egészében kezelhetők.

A fertőtlenítő berendezés felépítése a szükséges paramétereknek megfelelően olyan mobil eszköz készítését tette lehetővé, mely a ködképzés mellett az aktivizálást is képes megfelelő módon elvégezni.

A fertőtlenítő permet, pára aktivitásának növelését egy 24 ezer forfulat/perc forgású elektromotor segítségével oldják meg.

Az ipari létesítmények helyiségeinek fertőtlenítése céljából a berendezést a mértani középpontban helyezik el a szakemberek, ahonnan bármely felületet képes elérni a párafelhő. Egy 100 köbméteres helyiséget 5-7 perc alatt lehet fertőtleníteni ezzel a technológiával, ehhez 3-5 liter fertőtlenítő oldatra van szükség.

A fertőtlenítő páraberendezés előnyei:

  • univerzális (bárhol és bármikor üzembehelyezhető)
  • a kiegészítő elektrosztatikus aktivitásnak köszönhetően rendkívül hatékony
  • széles spektrumú baktériumirtás és sterilizációs képesség. A baktériumok mellett a gombákat és egyéb mikroorganizmusokat is hatékonyan elpusztítja az iparterületeken.

Az ipari létesítmények fertőtlenítését az aeroszolos párafelhővel vagy ködgéppel lehet hatékonyan és gyorsan elvégezni, a takarékossági elvek betartása mellett.

 

Modern tisztítási és fertőtlenítési technológiák kialakítása és bevezetése.  Néhány további téma, melyet érdemes lehet megismerni: fertőtlenítés, tisztítás, ipar, aeroszol, pára, fertőtlenítő gép.